Project Description

Viasat Systems

Experiență locală, expertiză internațională

Viasat Systems, este furnizor de solutii GPS consacrat, prezent încă din 2001 pe piața autohtonă în domeniul produselor de monitorizare GPS dedicate flotelor auto, cunostut, la inceputul activitatii sub numele de Cefin Systems.

In 2015 a devenit parte parte a Viasat Group, una din companiile de top din domeniul telematic la nivel internațional. Activ pe piața soluțiilor telematice din anul 1974, grupul Viasat, originar din Italia, are în momentul de față un număr de peste 600.000 de dispozitive instalate pe vehiculele din toată Europa și o serie de servicii ce acoperă întreaga gamă de monitorizare.

Astfel, experienței locale i s-a adaugat know-how-ul global al unuia dintre liderii în domeniu, dând posibilitatea de a oferi cele mai bune soluții pentru antreprenorii și companiile ce-și desfășoară activitatea în România. Dovadă a acestei expertize este  implementarea unor servicii noi pentru piata romaneasca.

Noutate absoluta o constituie solutia Telematica in Asigurari (ViaAsig),

Viasat Systems si-a imbunatatit constant solutiile traditionale de Fleet Management oferind solutii atat pt flote de  camioane (intern, international, constructii, salubritate, ets) cat si pentru flote de autoturisme (vanzari, servicii, distributie, etc).

In acelsi timp, Viasat Systems este primul furnizor de solutii telematice pentru asiguratori in Romania. Primul proiect a fost semnat cu Groupama inca din anul 2017.

Acest proiect se afla in continua dezvoltare si ofera clientului asigurat posibilitatea de a plati polita de asigurare in raport cu stilul de condus.

Un alt produs cu care Viasat Systems a patruns cu succes in piata romaneasca este solutia Security pentru transport de marfa de valoare (tigari, medicamente, confectii, etc)

Solutiile de Securitate Viasat Systems acopera nivelul TAPA TSR1, nivel solicitat in special pentru transportul de tigari.

O noutate in Fleet management pentru camioane o reprezinta implementarea descarcarii remote a tachografului in format DDD.

De asemenea, Viasat Systems a devenit furnizor unic de solutie Fleet Management pentru Ford Trucks.

In 2018 s-au echipat aproximativ 500 vehicule Ford Tracks cu solutii Viasat Systems

Pentru flotele de autoturisme, noutatea consta in implementarea solutiei Via Effectiv, ce permite, pe langa datele de monitorizare,  citirea consumului de la OBD-ul masinii pentru autoturisme

In decursul celor 4 ani de prezenta in Romania, Viasat a dezvoltat nu numai solutii noi dar si o echipa capabila sa implementeze aceste solutii si sa mentina un nivel ridicat de servicii post vanzare pentru clientii care folosesc aceste solutii.